Ter ere van Julie

Dat slachtoffer zijn meer betekent dan afzien, gaf Julie Van Espen ons mee.   Haar positiviteit zetten we graag in de verf.
Deze dag is dan ook een eerbetoon aan Julie en alle andere slachtoffers!

De naam Julie Van Espen klinkt iedereen bekend in de oren. Niemand bleef onberoerd toen zij in 2019 het leven liet, moedig strijdend tegen haar aanvaller.

Maar Julie wordt ook herinnerd als véél meer dan een slachtoffer van seksueel geweld. In ‘Je fluistert in mijn oor’ beschrijft Julies moeder treffend hoe Julie in de herinneringen van haar dierbaren leeft: als een vriendelijke, vrolijke, eigenwijze en sterke jonge vrouw. Iemand die licht bracht in het leven van iedereen die haar leerde kennen.

“Deze benefiet draait om elkaar echt (graag) zien. Niet alleen als slachtoffer, ouder, werknemer, maar als mens. Wij vergeten jullie niet.”

En zo geldt het voor álle slachtoffers van seksueel geweld. Zij zijn veel meer dan wat hen overkwam. Zij zijn vriend(inn)en, familie, personen die een impact maken op het leven van anderen.

Julies positiviteit en kracht was en blijft een inspiratie. Op het Vergeet-Ze-Niet benefiet zal er ruimte zijn om samen bij te leren en te beleven. Er is ruimte voor een traan. Maar vooral ook voor een lach. Want we kiezen er samen voor om met positiviteit, liefde en hoop voort te gaan, zoals Julie ons zo mooi heeft voor gedaan.